Azt mondja a napokban egy hosszú interjúban a főpolgármester:

"Nem nagyon tudok olyan európai fővárosról, amelynek ne lenne saját lapja és médiuma."

Node akkor vajon milyen európai fővárosokról tud Moszkván és Belgrádon kívül? Mert bizony máshol nemigen működik városi tulajdonban helyi TV. Európa másik felén ezt nem így szokták.

Mond még mást is a város első polgára, a meglévő ingyenes újságokról:

"Nem gondolnám, hogy szigorúan az ellenőrzött tényekhez ragaszkodnak, mi pedig egy ilyet szeretnénk."

Milyen szépen, szinte megnyugtatóan hangzik: szigorúan ellenőrzött tények járnak a város polgárainak. De miben is különböznek a szigorúan ellenőrzött tények az egyszerű hétköznapi tényektől? Kinek vagy minek kellene szigorúan ellenőriznie őket? Európa egyik felén a tények szigorú ellenőrzése a nyilvánosság dolga - csak a másik felén a polgármesteré.

Hogy hogyan kell érteni ezeket a mondatokat, az világosan kiderül az Óbuda újság régebbi számait lapozgatva. Félő, hogy a szigorúan ellenőrzött jelzők ellentéte nem a hétköznapi, egyszerű - hanem a kellemetlen.
Szerző: Peyerk  2010.10.22. 17:00 Szólj hozzá!

Címkék: európa nyilvánosság

A bejegyzés trackback címe:

https://varoshazimesek.blog.hu/api/trackback/id/tr822389941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása